E mai degraba un super mini iaz, e micut de tot:-) Dar e foarte curat (cu toate ca nu are filtre sau pompe de recirculare), are pestisori, nuferi, irisi...mie imi place tare mult:-)
E același și folia rezistă bine. Apa se completează la ploaie cu apă de pe acoperiș. Dacă e secetă mai adaug eu apa de la robinet. Toate plantele sunt în ghivece, inclusiv irișii. Am pești și sunt în simbioză cu plantele. Apa e curată, limpede și nu oxigenez cu nimic. Am cumpărat o pompă de recirculare anul ăsta, dar doar pentru jocul de apă. Din păcate e slabă și nu funcționează mai deloc. La flori aș mai cumpăra îngrășăminte sub formă de conuri, dar nu mai găsesc demult...poate ar deranja peștii.
Ma uimeste iazul tău! E același, din 2012? Ai mai schimbat folia a doua? Că prima fusese slabă, am inteles. Nuferii sunt in ghiveci, am înteles. Dar irișii tot la ghiveci ii ai? Mai completezi apa din cand in cand? Cum se oxigenează?
Da :-) bineinteles, nu las eu pe altcineva sa lucreze la mine in gradina:-). La inceput am folosit folie normala de solar, dar nu rezista decat cate o vara, se macina de la soare.
Multumesc mihaela! La inceput am sapat groapa, la dimensiunea si forma pe care le-am dorit si pe care mi le-a permis spatiul gradinii. Am avut grija sa-i fac trepte, pentru a putea aseza ghivecele cu plantute in apa, la diferite adancimi; plantutele in functie de soi prefera anumite adancimi de plantare (in cazul meu sunt in ghiveci). Iarna le asez pe toate pe fundul iazului, la aproximativ 1 m sub apa. Astfel sunt protejate de inghet. La inceput am captusit iazul cu folie ieftina, din nailon, cum se gaseste in comert, la magazinele fitosanitare si de gradinarit. Din pacate acea folie nu rezista decat o vara si trebuia mereu sa scot apa, pestii si ghivecele ca s-o inlocuiesc. Acum am folie speciala de iaz si nu mai am treaba.
:-)) Ce sa zic... imi plac batistutele colorate:-))
Gabiuta, uriasul meu iaz:-), are deja vechime de 3 ani ;-). Cu 4 nuferi la activ: alb, galben, visiniu si roz(ultimii 2 inca nu au inflorit). Plus vreo 15 pestisori, adica carasi de apa statatoare, pescuiti de fratele meu din nu stiu ce lac.
In dreapta iazului apa depaseste 90cm. Acolo ierneaza fara probleme ghivecele cu nuferi iar primavara reincep sa faca frunze si flori. Tot in iaz ierneaza si pestisorii. Iarna trecuta stratul de gheata a fost atat de mare, incat nu l-am putut topi. Am crezut ca nu vor supravietui, pentru ca au fost si 6 saptamani intregi in care gazele din iaz nu au avut cum sa fie eliberate. Dar surpriza, in primavara totul a reintrat in normal si toate au supravietuit.
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.